söndag 6 maj 2012

You are who u are

Endel tror på hoppet, andra ägnar sig åt spel. Någon ser allt svart och vitt. En annan tror på Gud, medans en tredje ser sig övergiven av allt. Någon gömmer sig i spriten, en annan tror sig vara kung över världen. Endel ägnar sig åt jobb, andra åt att vara fria. Några önskar dom vore allt annat än vad dom är. Andra önskar dom hade kraft att säga ifrån. Endel flyter med, medans andra kämpar för sitt liv. Vissa lever i det förflutna. Vissa vill inte leva alls. Några tror på karma, medans andra köper lycka för pengar. Någon har sett sin bror blivit slagen. En annan ger igen, och endel vänder andra kinden till.

Alla är vi olika. Alla prioriterar vi olika. Vi har alla olika erfarenheter. Och vi har alla varit med om olika saker. Våra val baseras på allt detta. Vi kan inte döma någon annans handlingar utan att förstå dess innebörd. Utan att se det som hänt innan, det som har präglat och format just den individen. Det spelar egentligen inte roll vad som får bägaren att rinna över, utan vad har hänt innan?
Försök att ha detta i minnet. Jag tror det kan underlätta för många utav oss. För visst är vi människor aningen dömande av oss..?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar